Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Medya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Medya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
bu literatürün bir kaynağı var mıdır, yoksa oturulduğu yerden mi üretilmiştir? diyelim ki doğrudur, kelimenin kökeninin verildiği bilgi silinmeden eklenmeli ve kaynak da verilmelidir. --kibele 13:51, 19 Kasım 2006 (UTC)
konuya ilişkin iki gazetecinin anılarında yer alıyormuş bu bilgi. ama kelime kökeninin verilmesi ve cümlenin de daha anlaşılır bir şekilde genişletilmesinde yarar var. --kibele 14:06, 19 Kasım 2006 (UTC)
TDK'nun Yabancı Sözlere Karşılıklar Kılavuzu'nda bu kelimenin Türkçe karşılığı olarak "uydurma" verilip, anlamı olarak ise "Gerçek olmayan, gerçekmiş gibi gösterilen haber." deniyor. Dil Derneğinin sözlüğünde ise "(Gazetecilikte) Uydurma, şişirme haber." deniyor. Kelime bir gazetecilik terimi olduğundan ve Türkçede yalan haber diye bir kalıbımızın da zaten olduğundan dolayı bu ada taşınmasını öneriyorum. Kategorinin adı da bu şekildeymiş zaten. --cobija 07:45, 14 Ağustos 2014 (UTC)
Yalan haber, Türk basını ile ilgili bir olgu değil ve 1963'te başlamış değil, tarihin her devrinde var. Bu madde ile birleştirilmesi önerilen sahte haber maddesinde geçmiş alt başlığını oluşturmaya başladım. İki maddenin birleştirilmesi ve yerellikten kurtarmak gerekli.Başak (mesaj) 14.53, 25 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla